Cleaner Future Oy

Cleaner Future Oy:n perustajalla on vahva kokemus sähkötekniikasta sekä energiatehokkuuden että uusiutuvien energialähteiden alalla. Toiminnan lähtiessä käyntiin vuonna 2016, alkuperäisenä ajatuksena oli yhdistää hallitsemiamme energiatehokkuus- ja aurinkoenergiateknologioita uudella ja innovatiivisella tavalla. 

Näimme kehittämällemme uudelle teknologialle käyttöä erityisesti kehittyvillä markkinoilla, joissa suuri osa sähköntuotannosta saattaa olla peräisin lähistöllä sijaitsevasta savua tupruttavasta dieselgeneraattorista. Tarkoituksenamme oli korvata mahdollisimman paljon kallista fossiilista energiaa auringolla ja tehdä sähkönkäytöstä energiatehokkaampaa myös öiseen aikaan, jolloin saastuttavan fossiilisen energian käyttö vähenisi ja asiakkaamme säästäisi polttoainekuluissa.

Potentiaalisimmiksi markkina-alueiksi valikoitui Etelä-Amerikka ja Afrikka, joissa auringonpaistetta on paljon sekä kulutetun sähkön hinta on korkea. Olemme antaneet paljon konsultaatiota julkisille ja yksityisille tahoille kohdemarkkinoillamme sekä tehneet yhteistyötä paikallisten yliopistojen kanssa.

Chileläisen Antofagastan yliopiston professori Edward Fuentealba kirjoitti vuonna 2017 innovaatiostamme seuraavasti: "Functionality of the system is unique and provides new possibilities to save energy and natural resources.” Toisin sanoen järjestelmämme toiminnallisuus on ainutlaatuista ja se tarjoaa uusia mahdollisuuksia säästää energiaa että luonnonvaroja.

Vuonna 2018 aloitimme yhteistyön kenialaisen MMUST-yliopiston kanssa. Kehitämme yhdessä mahdollisuuksia hyödyntää aurinkoenergiaa sekä energiavarastoja korvaamaan fossiilisten energialähteiden käyttöä ja varmistamaan teollisuuden energiansaanti myös sähkökatkojen aikana. Vuonna 2019 aloitimme MMUST:in kanssa hankkeen, jossa teknologiaamme asennetaan yliopistolle turvaamaan katkotonta sähkönsaantia.  Asennettu teknologia toimii samalla oppimisympäristönä alan opiskelijoille.

Lupaavasti alkanut kansainvälinen toimintamme koki melkoisen kolauksen vuoden 2020 koronapandemian aikana. Päätimme sen johdosta suunnata toimintaamme kotimarkkinoille, jossa aurinkoenergian hyödyntämisestä oli energian hintojen noustua ja aurinkoenergiateknologian hintojen laskettua tullut taloudellisesti kannattava tapa tuottaa uusiutuvaa energiaa. 

Huomasimme heti osaamisemme ja kokemuksemme olevan arvostettua täälläkin. Olemme Suomessa toimittaneet järjestelmiämme tyytyväisille asiakkaillemme niin koti- ja maatalouksiin kuin teollisuuteen ja liikekiinteistöihinkin. Myös täällä tarjoamme aurinkoenergian lisäksi esim. teknologiaa, jolla omaa sähkönkäyttöä voidaan automaattisesti ohjata mahdollisimman taloudelliseen suuntaan. Nyt tarjoamme asiakkaillemme soveltuvan teknisen kokonaisuuden lisäksi myös joustavia rahoitusratkaisuja, jotta mahdollisimman moni pääsisi hyötymään uusiutuvan energian käytöstä.

Joni Lepistö

Joni on yrityksen perustaja, pääomistaja ja hän vastaa toimitusjohtajana koko yrityksen toiminnasta. Joni on ”jokapaikanhöylä”, joka on mukana asiakkaan ensi kontaktista alkaen kaikissa projekteissa. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Joni toimi kotimaisessa ja kansainvälisissä energia-alan yrityksissä vastaten myynnistä, projektoinnista ja liiketoiminnan kehityksestä Euroopassa, Afrikassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Sähköinsinöörinä Jonin erikoisalaa on aurinkoenergian lisäksi energiatehokkuuden parantaminen. Yrittäjähenkisyys ja MBA-koulutus tuovat hyvät valmiudet liiketoiminnan järjestelmälliseen kehittämiseen ja kasvattamiseen yhteistyössä asiakkaiden sekä kumppaniyhtiöiden kanssa.

Sanna Murtojärvi

Sanna toimii Cleaner Futurella liiketoiminnan kehitys-ja markkinointiprojektien parissa sen mitä omalta päätoimeltaan ehtii. Sanna on yrittäjäperheen kasvatti, jolla on kasvuyrityksen johtamisen kauppatieteiden maisterin koulutus sekä HHJ tutkinto. 

Sanna on kehittäjä ja kyseenalaistaja, joka haastaa ja ideoi. Ehkä juuri siksi Sannaa kutsutaan myös yhtiön ”Justiinaksi”.  

Arto Alho

Arto on yksi Cleaner Futuren omistajista ja hän toimii kansainvälisen liiketoiminnan kehitystehtävissä. Artolla on laaja kokemus monista eri liiketoimista ja teollisuuden aloista sekä Suomessa että ulkomailla. Tehtävät ovat olleet monialaisia tuotantoon, myyntiin ja yrityksen johtoon liittyviä.

Viimeiset vuodet Arto on toiminut sekä Brasiliassa että Suomessa uusiutuvan energian liiketoiminnan kehittämisessä erityisesti hybridiratkaisuiden parissa. Liiketoimintaosaaminen, laaja-alainen verkosto ja liiketoiminnan kehittämisen valmiudet luovat hyvän pohjan asiakkaiden tyytyväisyydelle.

Abdel Rahman Ez Eddin

Diplomityötään aurinkopaneelien drone-lämpökuvauksista tekevän Abdelin lahjakkuutta ja innostusta tekniikkaan kuvaa hyvin se, että hän on kielitaidottomana muuttanut Suomeen vuonna 2014, oppinut kaksi uutta kieltä sen jälkeen ja hän valmistuu diplomi-insinööriksi vuonna 2021.

Opiskelujen pääaineena hänellä on älykkäät sähköverkot. Päättötyönsä ohella Abdel suunnittelee isompia voimaloita järeillä ohjelmistotyökaluilla.

Tuomas Lehtimäki

Tuomas on yksi yhtiön omistajista ja hän toimii yhtiön oikeudellisena neuvonantajana. Tuomas työskentelee tällä hetkellä osakkaana Smartius Oy:n palveluksessa ja hänellä on noin 15 vuoden kokemus erilaisista liikejuridiikan toimeksiannoista, mm. listautumisista, erilaisista pääomamarkkina-, pääomasijoitus-, joukkorahoitus- ja yrityskauppatransaktioista sekä yleisestä yhtiö- ja sopimusoikeudesta.

Tuomaksen asiakaskuntaan kuuluu useita puhtaan teknologian parissa toimivia yhtiöitä.

Janne J. Korhonen

Jannen erityisosaamista on digitaalinen palveluliiketoiminta sekä siihen liittyvät tekniset ja organisatoriset kyvykkyydet. Hänellä on aiempaa kokemusta mm. älykkäisiin sähköverkkoihin ja sähkömittareihin liittyvien palveluiden teknisestä ratkaisuarkkitehtuurista ja rajapintasuunnittelusta.

Cleaner Futuren osakkaana hän ideoi ja kehittää digitaalisten tekniikoiden hyödyntämistä aurinkoenergia-alan liiketoimintamalleissa ja palveluissa. Tekniikan tohtorin tutkinnon lisäksi Janne on kouluttautunut omatoimisesti aurinkovoimaloiden suunnitteluun, minkä lisäksi hän osallistuu myös yhtiön myynti-, tarjous- ja toimitustyöhön.