Pasi Rantanen

2021
Pasi Rantanen halusi alentaa kotitaloutensa energiakustannuksia, mitä kautta hän alkoi tutkimaan myös mahdollisuuksia hyödyntää aurinkoenergiaa. Olimme aiemmin toimittaneet järjestelmän Rantasen edustamalle yhdistykselle. Aiempien hyvien kokemusten kautta Rantasen oli helppo kääntyä puoleemme myös kotitalousjärjestelmän hankinnassa.

Projektin kuvaus

Rantasen pihapiirissä sijaitsevan ulkorakennuksen katto asennettiin täyteen paneeleita, joita mahtui katolle yhteensä 12 kpl. Asennus kesti käyttöönottoineen yhden päivän. Odotukset voimalaa kohtaan olivat energiakustannusten pienentäminen sekä riippuvuuden vähentäminen, jolloin sähkön hinnan muutokset eivät vaikuttaisi niin paljon.

Haasteet

Sikäli kun voimala olisi kohteessa haluttu sijoittaa päärakennuksen katolle, olisi asennus täytynyt tehdä talon takapihalta puutarhan kautta. Puutarhassa oli myös puita, joita ei haluttu vaurioittaa asennusprosessissa.

Ratkaisu

Piharakennuksen katto oli kokonaisuutena helpompi ja parempi paikka voimalalle ja siksi katsoimme sen otolliseksi asennuskohteeksi.

Tietoa voimalasta

Sijainti
Pehula
Vuosi
2021
CO2-vähennys / vuosi
330 kg
Paneelien lukumäärä
12
No items found.

Tulokset

Tuloksena oli Rantasen odotukset täyttävä aurinkovoimala, joka tuottaa sähköä noin 20 % vuosikulutuksesta.